Bugun...
İZLİYORUM


Erol ÇAKIR
 
 

Seçim heyecanı başladı

Seçim takvimi işlemeye başlarken, siyasi partiler milletvekili aday adaylıklarını kabul etmeye başladılar. Şimdi süreç adaylık ve liste sıralaması ile yeni bir boyuta taşınacak. Seçimlere katılmaya hak kazanmış tüm partiler de, 550 sandalyeli mecliste yer kapabilme yarışını en hayırlısıyla bitirebilme çalışmaları harıl harıl sürüyor. Görünen o ki, Türkiye siyasetinin rengini belirleyen partiler, bu seçimlerde de aynı oranlar üzerinden bir dağılıma imza atacaklar. Fakat, bu siyaset denklemini çözecek yeni formülasyonların da ortaya çıkacağını söyleyebiliriz. Örneğin, seçimlere bağımsız adaylık değil, parti ile katılmayı düşündüklerini ifade eden HDP’nin sandıktaki durumu, meclisin dağılımını etkileyecek en büyük faktör olarak gözüküyor.

Dünya 5’ten büyüktür!

“Ben alışılmış Cumhurbaşkanı değilim, olmadım, olmayacağım” beyanıyla göreve gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülke yönetimindeki belirleyici rolünün giderek arttığını memnuniyetle aktarmak isteriz. Erdoğan, gelmiş geçmiş Cumhurbaşkanları içinde, “Seçimle işbaşına gelen” ve Türkiye’nin sorunlarına bu kadar yakından bilerek; ekonomiden kültüre ve spora kadar geniş bir yelpazede her probleme çözüm üretebilecek kapasiteye sahip olan nadir bir isim olarak şansımızdır, diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Latin Amerika gezisinde verdiği mesajlar, yine dünya siyasetinin gündemine haklı şekilde oturmuştur. Erdoğan’ın Meksika gezisinde, ABD’de 3 Müslüman öğrencinin öldürülmesiyle ilgili olarak, ABD Başkanı Obama’ya ithafen, “Neredesin Başkan! Hiçbir açıklama yapmadınız. Unutmayın Dünya 5’ten  büyüktür!” sözleriyle meydan okuması, tüm dünya Müslümanlarının yüreğine su serpmiştir.

Davutoğlu Ahmet Hoca ile ‘Dünya Markası’ olma yolunda …

Akademik başarılarını siyaset ve devlet yönetimiyle taçlandıran Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da, makamının hakkını fazlasıyla veren görüntüsüyle, ülkemize çok şeyler kazandıracak bir profil çiziyor. 12 yılda Türkiye’yi “Dünya Markası” haline getirmeyi başaran AK Parti vizyonunun, Davutoğlu’nun meziyetleriyle birleşmesi, 2023 ideallerine kilitlenen ülkemizi tüm göstergelerle şaha kaldıracaktır.

2015 seçimleri, normal bir parlamento seçimi olacağı gibi, tartışılan ve artık belli bir noktaya ulaşan Başkanlık Sistemi’ne de nokta konulacağı seçim olarak dikkat çekiyor. Türkiye’nin şahlanış sürecinde Başkanlık sisteminin vizyoner açılımlarının, tüm parametrelerimizi nasıl etkileyeceği iradesini yine bizler ortaya koyacağız. AK Parti’nin bu seçimlerde 400 milletvekili seçilme başarısını yakalaması Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemindeki kilidi açacaktır. Bu süreci doğru okuyan ve doğru anlayan halkımızın ferasetle adım atacağından kuşkumuz yoktur.

Yolunuz açık olsun

‘İçimizden Biri’ sloganının hakkını veren iki isim, Gazeteci Necmettin Çakmak Çanakkale’den; yine Başakşehir Mahallesi Muhtarı Fatih Mehmet Yıldırım da İstanbul 3. Bölgeden AK Parti Milletvekili Aday Adaylıklarını açıkladılar. Siyaset yarışı zorlu bir maraton… Necmettin Çakmak kardeşimize; muhtarımız Fatih Mehmet Yıldırım’a ve diğer aday adayı olacak tüm kardeşlerimize bu zorlu maratonda, ülkeye hizmet etme edebilme idealiyle çıktıkları bu yolculukta başarılar diliyorum.

Başakşehir Spor Kulübü’nden dev adım

İstanbul Başakşehir Spor Kulübü ile İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü, futbol altyapısı konusunda iş birliğine gidiyor. Toplantıya İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Atletico Madrid'in yönetim  kurulu başkanı Miguel Angel Gil Marin ile İspanyol kulübünün başdanışmanı Peter  Kenyon ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katıldı. Başakşehir Spor’la ilgili vizyoner düşüncelerimizi sürekli ifade ediyoruz. Bu kulüp bizim, bu kulübe elbirliği ile sahip çıkmamız gerekiyor. Öncelikle bu altyapı çalışmalarında dünya devi olan bir kulüple işbirliği sağlayan ve öncülük eden herkese teşekkür ediyoruz. Başarı, altyapıdan başlar. Başarı, başarıların istikrarıyla devam eder.

Başakşehir Living Lab'dan haberiniz var mı?

Yeni Türkiye’de modern belediyecilik anlayışının bir örneği olan Başakşehir Belediyesi’nin teknoloji kullanımında dünya şehirlerini örnek alarak geliştirdiği Başakşehir Living Lab'ı  gezdiniz mi? Belediyemizin teknoloji kullanımında yeni fırsatlar sunan Living Lab’da çok güzel şeyler yapılıyor: Merkezde geliştirilen akıllı ayna, taştan kağıt, atık suları geri dönüştüren sistem, mobil sağlık ünitesi, akıllı ev teknolojisi gibi.  Başakşehir Living Lab’da faaliyet gösteren Tasarım atölyesi ve Elektro Lab atölyesini gezme fırsatınız olursa, bilginin nasıl teknolojik tasarımlarla buluştuğuna şahit olacaksınız. Ve hemen yanı başınızdaki bu teknolojik altyapı ve atölyelerle Başakşehirli olmanın gururunu yaşayacaksınız.

Bilgi Evlerinden örnek proje: ‘Kuşlar üşümesin’

Başakşehir Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri örnek bir projeye imza atarak, kuşlar için yuva ve yemlik yaptı. Atık malzemelerden yapılan yuvalarla kuşlar sıcak bir yuvaya kavuşurken, geri dönüşüme de katkı sağlanıyor. Bu projeyi düşünenleri, uygulamaya koyanları ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Zeytinburnu Belediyesi’nden Örnek Proje

Zeytinburnu Belediyesi’nin ilçedeki tüm camilerde, tuvaletlerin ve abdest alma yerlerinin hiçbir ücret talep etmeden temizliğini üstlenmesi ilçe halkından tam not aldı.

‘Sağlıklı Tuvalet’ projesi kapsamında ilçe genelindeki camilerin tuvalet ve şadırvanları belediye tarafından gözden geçirilip, yeniden bakım ve onarımı yapılarak halkın hizmetine sunuldu. Bu proje kapsamında vardiyalı olarak her camide iki kişi temizlik hizmetleri konusunda görev yapmaktadır. Bu güzel hizmetten dolayı  Zeytinburnu Belediyesi’ni tebrik ediyoruz.

Erol ÇAKIR



Bu yazı 71479 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI